12 juli-30 aug Expo Lost en Recovered

LOST AND RECOVERED

VERLOREN EN TERUGGEVONDEN

 

In het kader van herdenkingsjaar 2020, 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog beëindigd werd in Europa en Zuid-Oost Azië, zal op Landgoed Kasteel Geldrop de Nederlands-Indische koloniale geschiedenis worden herdacht en belicht. Van 12 juli t/m 30 augustus zal de tentoonstelling te zien zijn waarin deze belangrijke koloniale geschiedenis ruimschoots onder de aandacht wordt gebracht.

 

Shelly Lapré en Aura Op den Camp, beiden beeldend kunstenaar van Indische komaf, laten in hun werk zien hoe deze geschiedenis elk van hen heeft gevormd. Op welke wijze zij zich verbonden voelen en de geschiedenis die eraan ten grondslag ligt.

Interessant is dat Shelly in Nederland is geboren, Aura nog net in Indonesië en hoe verscheiden en tevens aanvullend hun beider beleving is t.a.v. dezelfde geschiedenis.

Ook Kasteel Geldrop is verbonden met de koloniale geschiedenis (suikerfabrieken in Nederlands – Indië). Dit gegeven maakt deze unieke locatie bij uitstek geschikt voor het thema van deze tentoonstelling.

 

De opening vindt plaats op zondag 12 juli om 14.30 uur waarbij iedereen van harte welkom is.

Locatie: Landgoed Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Geldrop. (navigatie en parkeren: Helze 8)

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Na 23 augustus: donderdag, vrijdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Shelly en Aura zullen gedurende de expositie-periode een aantal educatieve workshops aanbieden.

Deze zullen t.z.t. via de website en media aangekondigd worden.

 

Voor meer informatie over de tentoonstelling en voor praktische informatie:

www.kasteelgeldrop.nl

www.shellylapre.nl

www.aura-opdencamp.nl

 

 

Velden met een * zijn verplicht

Terug

^ Naar boven