Welkom!

Het kasteel van Geldrop vraagt als het ware om de uitvoering van klassieke muziek en meer in het bijzonder om de uitvoering van kamermuziek vanwege de ambiance, de afmetingen en de verrassend goede akoestiek van de prachtige ruimtes. Kamermuziek komt immers pas echt tot zijn recht in een passende omgeving.

 

De gevolgen van het Corona-virus

Wij hadden u al graag volledig geinformeerd over het concertseizoen 2020-2021, zoals u dat in voorgaande jaren van ons gewend was. Het nieuwe programma zelf is zo goed als rond en zal heel binnenkort al deze site gepubliceerd worden. Wij denken dat onze programmeur voor u weer een heel mooie serie concerten heeft weten vast te leggen.  

In de planning blijft 20 september 2020 voor dit moment genoteerd staan als datum voor ons eerste concert in het nieuwe seizoen.

 

Helaas is het zo dat er nog de nodige onzekerheid bestaat over de omstandigheid waaronder wij in het nieuwe seizoen onze concerten aan u zullen kunnen aanbieden. Zodra daar meer duidelijkheid over is, zullen wij u daarover direct informeren.  Zie ook ons laatste Nieuwsbericht.

 

 
De concerten van KASTEELCONCERTEN GELDROP worden verzorgd door de Stichting Strabrecht Theater en hebben een uitstekende reputatie. De concerten worden uitgevoerd door musici die op weg zijn naar de grote podia. Getalenteerde musici dus, die reeds een goede naam en soms zelfs faam hebben verworven.


Velen weten steeds weer de weg te vinden naar onze concerten. Dat is belangrijk want KASTEELCONCERTEN GELDROP wil graag klassieke kamermuziek brengen voor een groot publiek en voor alle leeftijdscategorieën. Klassieke muziek is immers een verrijking voor ieders leven. Een doelstelling is daarnaast om jonge talentvolle musici een podium te bieden om ervaring op te doen. Kleinere podia zijn voor jonge talenten die op weg zijn naar de grotere podia van het grootste belang. Verder zijn er heel wat musici die graag kamermuziek spelen. Er is dan ook veel animo om bij ons op te treden. Heel wat bekende musici die nu op de grote podia excelleren hebben ook bij ons gespeeld. Bij de programmering van onze concerten speelt onze prachtige Steinway vleugel een belangrijke rol. Dat betekent evenwel geenszins dat er alleen pianisten aan bod komen. Getracht wordt een zodanig concertaanbod te realiseren dat ook andere instrumenten kunnen worden beluisterd. Ook in de keuze van de componisten wordt getracht een divers aanbod te bieden, zodat er altijd veel te beleven valt bij onze concerten. Belangrijk is bij kamermuziek de mogelijkheid om de muziek niet alleen te kunnen beluisteren, maar deze ook te kunnen beleven. Bij onze concerten vertellen de musici u graag iets over de achtergrond van de uit te voeren stukken en over de componisten. Deze informatie, het rechtstreekse contact met de musici, de ambiance en het feit dat u zich dicht bij de musicerende musici bevindt dragen allemaal bij tot een intense muziekbeleving. Hieronder vindt u knoppen waarop u kunt klikken om de muziekprogramma´s in te zien en voor informatie omtrent het reserveren van plaatsen.


Concertinformatie

 

Reserveren van plaatsen

Terug

^ Naar boven