18 juni Bierfestival

Bierfestival Kasteel Geldrop met Pint regio Noord-Brabant

 

Op Vaderdag, zondag 18 juni, vindt de derde editie plaats van Bierfestival Kasteel Geldrop. Net als in 2013 en 2015 is de achterplaats van het kasteel gevuld met brouwers die hun bieren in proefglaasjes tegen een geringe prijs aanbieden. De bierkranen gaan rond 13.00 uur open en sluiten rond 18.00 uur. Het kasteel is deze dag overigens gewoon gratis te bezichtigen tussen 14.00 en 17.00 uur.

 

Zoals twee jaar geleden heeft Pint regio Noord-Brabant weer geprobeerd een zo gevarieerd mogelijk aanbod van bieren en brouwers te verzorgen. Buiten de brouwerijen heeft Pint landelijk een informatiestand staan met informatie over bieren en over de vereniging. PINT staat voor Promotie INformatie Traditioneel bier (www.pint.nl). Met ongeveer 4000 leden is zij de grootste biervereniging van Nederland en geeft 6 x per jaar een magazine uit met veel interessante informatie over bier.

Voor de eerste keer presenteert de enige echte Geldropse brouwerij haar vier bieren. Brouwerij Nijver bestaat anderhalf jaar en is gevestigd aan de Heuvel in het centrum van Geldrop. Stadsbrouwerij Eindhoven en huurbrouwer Rufus uit Heeze zijn als lokale brouwerijen aanwezig. De andere brouwerijen komen ook uit Noord-Brabant te weten: Kraft bier (Tilburg), Den Hopper (Kaatsheuvel), Brouwerij Wilskracht (Ravenstein) en de Bierboerderij (Haaren).

 

Het festival is gratis te bezoeken. Parkeergelegenheid is gelegen aan de Helze en bij de grote kerk. Met het openbaar vervoer is het kasteel goed te bereiken. Kijk op www.kasteelgeldrop.nl voor meer informatie over de buslijnen. Het treinstation ligt op 10 minuten loopafstand.

 

Bierfestival Kasteel Geldrop 2015

Terug

^ Naar boven