18 juni Bierfestival

Bierfestival Kasteel Geldrop met Pint regio Noord-Brabant

 

Vier dit jaar een echte hoppy fathersday op Kasteel Geldrop. Op zondag 18 juni vindt hier de derde editie plaats van Bierfestival Kasteel Geldrop. Net als in 2013 en 2015 is de achterplaats van het kasteel gevuld met brouwers die hun bieren in proefglaasjes tegen een geringe prijs aanbieden. De bierkranen gaan rond 13.00 uur open en sluiten rond 18.00 uur. 
 
Net als twee jaar geleden heeft Pint regio Noord-Brabant weer geprobeerd een zo gevarieerd mogelijk aanbod van bieren en brouwers te verzorgen. Buiten de brouwerijen heeft Pint landelijk een informatiestand staan met informatie over bieren en over de vereniging. PINT staat voor Promotie INformatie Traditioneel bier (www.pint.nl). Met ongeveer 4000 leden is zij de grootste biervereniging van Nederland en geeft 6 x per jaar een magazine uit met veel interessante informatie over bier. Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Bottelarij, wie onlangs in de vernieuwde winkel in Mierlo is geweest, heeft eigenaar Marcel Scheepers ongetwijfeld al horen vertellen over dit bierfestijn.
 
U vraagt zich nu vast af hoe vaders hier het beste op getrakteerd kan worden. Hiervoor zijn twee mogelijkheden: aan de deur kunt u gewoon een glas kopen voor € 3,00 en muntjes voor € 2,50 per stuk.
Daarnaast kunt u vanaf begin juni bij de Bottelarij een cadeaupakket kopen, bestaande uit het proefglas en drie muntjes, met daarbij een flesje bier mooi verpakt. Hiermee kunt u ’s ochtends aan het ontbijt vader al verrassen! Na al dat zware proefwerk heeft u op het eind van de dag nog de keuze waar u uw proefglas voor inwisselt: ofwel € 2,00, ofwel een flesje bier van Kraft.
 
De line-up is ook dit jaar weer prachtig. De enige echte Geldropse brouwerij, brouwerij Nijver, presenteert vandaag haar vier bieren. Brouwerij Nijver bestaat anderhalf jaar en is bij de meeste inwoners van Geldrop wel bekend, ze zijn gevestigd aan de Heuvel in het centrum van Geldrop. Er zijn nog drie lokale brouwerijen, te weten Stadsbrouwerij Eindhoven, Brouwerij Eeuwig Zonde uit Someren en huurbrouwerij Rufus uit Heeze. De andere brouwerijen komen ook niet van ver. Uit Noord-Brabant zijn aanwezig: Kraft bier uit Tilburg, Den Hopper uit Kaatsheuvel en Brouwerij Wilskracht uit Ravenstein. Bij de kraam van de Bottelarij zijn diverse mooie bieren te proeven, waaronder exclusief het bier dat eind april in de winkel gebrouwen is.
 
Het festival is gratis te bezoeken. Hiernaast is het kasteel deze dag gewoon gratis te bezichtigen tussen 14.00  en 17.00 uur. Parkeergelegenheid vindt men aan de Helze en bij de grote kerk. Met het openbaar vervoer is het kasteel goed te bereiken. Kijk op www.kasteelgeldrop.nl voor meer informatie over de buslijnen. Het treinstation ligt op 10 minuten loopafstand.

 

Bierfestival Kasteel Geldrop 2015

Terug

^ Naar boven