30 jun&1 jul KommuS Kasteelfestival

KOMMUS KASTEELFESTIVAL: AVONTUUR EN MUZIEK VOOR ALLE LEEFTIJDEN!

 

Het jaarlijkse KommuS Kasteelfestival vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 en zondag 2 juli in de kasteeltuin van Geldrop. Het kasteelfestival is HET uitje in Geldrop voor muziekliefhebbers en kinderen die op zoek zijn naar avontuur. De toegang is gratis en het wordt voor de derde keer georganiseerd door KommuS, de vriendenclub die Geldrop al jaren op zijn kop zet met de meest uiteenlopende evenementen. Tijdens het muziektheaterfestival treden diverse Tribute bands op en op zondagmiddag is er voor het eerst een speciale Kids Area ingericht.

 

Kasteelfestival

De Geldropse Kasteeltuin wordt ook dit jaar weer omgebouwd door de KommuS-crew naar een waar festivalterrein. De opzet is eenvoudig: één podium, tien bands, een aantal theateracts en op de zondag een kids area in de voortuin. Het gratis toegankelijke festival is de afgelopen jaren gegroeid tot een evenement waar zowel kinderen tussen de 0 en 14 jaar zich prima kunnen vermaken, maar ook bezoekers boven de 14 jaar. Mede dankzij het brede muziekprogramma, bestaande uit onder andere tribute bands, De Hippe Gasten met hun Kids Rockshow en diverse theatervoorstellingen en workshops op zondag. Dit jaar is er ook extra aandacht voor het eten. Naast een goede frietkar zijn er ook verschillende popup-restaurants van het Heerenhuys23 en de Kasteelhoeve te vinden op het terrein.

 

Programma Zaterdag

Het terrein is zaterdag vanaf 18:00 uur geopend en rond 20:00 uur gaat het programma van start. De aftrap wordt gedaan door Snake Bite Love, de eerste volledig akoestische Motorhead tribute van Europa. Daarna is het tijd om Ten aan het werk te zien, een Pearl Jam tribute band die alle nummers van de eerste Pearl Jam plaat door de Kasteeltuin laat galmen. Re Editors de smaakmaker van menig festival brengt een ode aan The Editors. Afsluiter van de zaterdagavond is het uit Italië afkomstige Vipers, die weten hoe je Queen moet tributen, met finalist van The Voice Italië, Giuseppe Maggioni.


Programma zondag, theater en kids area

Op de zondag start het festival om 12:00 uur met op het podium Polly Darton (Dolly Parton tribute) en Callahan Clearwater Revival (Creedence Clearwater Revival tribute). De meest gevraagde tribute band op dit moment Musest, zal Muse gaan tributen. Speciaal uit Engeland kom ACDCuk naar de Kasteeltuin om een ode te brengen aan de heftigste Bluesrockband ter wereld, AC/DC. Nederlandstalig, of liever gezegd Limburgstalige muziek wordt gebracht door de gezelligste Rowwen Hèze tribute van Nederland, Polo ’n Heze. AfsluiterThe Blues Brothers Tribute zal de grootste hits van de gelijknamige films brengen. En vergis je niet, beide frontmannen lijken wel heel erg op het origineel.

 

NIEUW: Kids area op zondag

Voor de Kids is er dit jaar een complete area ingericht op zondagmiddag 2 juli van 12:00 tot 18:00 uur. Met dit jaar ruimte voor twee headliners: De Hippe Gasten, komen voor de tweede keer, op veler verzoek de kids laten rocken, maar ook Musical.ly ster Indigo Jaelmet zijn Indo Army komt. De kids mogen op de foto en kunnen een Musical.ly opnemen met Jael, die inmiddels meer dan 1 miljoen volgers heeft op deze bijzonder populaire app.

 

De kids area betekent ook meedoen. De kids mogen echt muziek maken met gitaren en drumstellen in de Silent Studio, meedoen met interactief poppen theater van Eefje Wentelteefje (bekend van oa VPRO en Omroep Brabant). De zingende Smid maakt reuze toffe muziekinstrumenten met vuur en oude rommel. Zin in een workshop? Doe dan mee aan de eerste KommuS Lego Robot Battle, van de Tech Playgrounds en ontdek waar jou techskills liggen. Je werkt samen in een team, bouwt en programmeert. Welke ballonrobot overleeft? Of maak een tof piece-teken bij de Graffitie4kids partytent. Taartjes bakken en versieren kan bij het popup restaurant van de Kasteelhoeve. Uiteraard kunnen de kids los gaan op de traditionele “Kei Rode Ranja” en het zakkie chips.

 

KommuS Kasteelfestival, 1 en 2 juli, in de Geldropse Kasteeltuin. Gratis toegankelijk voor iedereen die zin heeft in een spannend weekend vol met muziek en gezelligheid. Meer info: www.kommuskasteelfestival.nl en www.facebook.com/kommus.geldrop


Terug

^ Naar boven