6 mei-24 juni Expo Monique Peters

Verzamelen, de euforie van het bij elkaar brengen..

 

Van zondag 6 mei t/m 24 juni exposeert Monique Peters in de expositieruimtes van Kasteel Geldrop. Gratis toegang elke donderdag, vrijdag en zondagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur.

 

Tijdens het werken met steengoed en porselein is Monique Peters steeds op zoek naar waar de grenzen liggen van het materiaal en hoe deze nog op te rekken zijn. Daarnaast vragen de gemaakte objecten om een ordening, tot er sprake is van een collectie of verzameling. Dit alles vaak in combinatie met handgeschept papier en/of textiel. Teer en fragiel, wit en transparant, het zegt alles over hoe zij in elkaar steekt en wat haar bezig houdt. Het werken met porselein en vooral het werken in series, ritmes en verzamelingen van gesloten naar open, geven de mogelijkheid innerlijk in balans te komen.

 

Monique Peters (1960): “de kwetsbare binnenkant komt open te liggen in mijn werk en in mijn zijn. Meditatief herhalen en kijken of ik in staat ben vooraf te weten waar de grens ligt. Ga ik te ver en breekt daardoor het object, is te vertalen in de vele ervaringen die zich bij eenieder aandienen in het leven.

Porselein en steengoed passen voor mij daarmee fantastisch in dit proces. Ik ben dan heel erg bezig met ordening, ritme en herhaling.

De euforie van een fragiel object dat je kunt herhalen en verzamelen, is immens! Het mooie is dat ik zo altijd mezelf in mijn werk zie, het is mijn vertaling van wat in mij resoneert. Zelfs als dat niet de bedoeling is, zie ik dat het werk steeds weer een vertaling is van wat er met mij gebeurt of wat me bezighoudt. Het is een niet te voorkomen gevolg, zoals het ook een, in alle opzichten, niet te voorkomen uitdrukking is van mijzelf. Mijn werk heeft dan ook alles te maken met trouw aan mezelf, mijn ideeën en het materiaal. Je zou kunnen zeggen dat het voor mij bijna onontbeerlijk is op deze manier te creëren”.

 

Instagram: Monique.jm.peters

Terug

^ Naar boven