7 mei-25 juni Expo Van Baast

Jubileumtentoonstelling ‘Van buiten naar binnen en terug’ in Kasteel Geldrop

Geldrop- Van 7 mei t/m 25 juni vindt in de expositieruimte van Kasteel Geldrop de tentoonstelling ‘Van buiten naar binnen en terug’ plaats. De expositie toont een overzicht aan schilderijen van de Oisterwijkse kunstenares Bianca van Baast. In de zomer van 2002 had zij haar eerste expositie en nu, 15 jaar later, viert zij haar jubileum.

Tijdens de expositie toont Van Baast de schilderijen waar zij eerder al bekend mee werd; kale, naakte figuren die de pure mens weergeven. Daarnaast toont ze de doeken waarmee zij in 2013 een nieuwe richting in sloeg en die de uniciteit en innerlijke kracht van de mens benadrukken.

Zij wil met haar schilderijen, los van enige religie, de kijker een punt van steun, kracht en inspiratie bieden, zoals de iconische afbeeldingen van Jezus, Maria en Boeddha dat doen. Zo zal de tentoonstelling bezoekers kunnen bezielen en hoop en vertrouwen te geven.

Momenteel is er veel gaande in de wereld en lijken angst en onzekerheid te overheersen. Veel mensen voelen zich machteloos en hebben het gevoel afhankelijk te zijn van de omstandigheden. Het woord ‘Buiten’ in de titel van de expositie staat dan ook voor het zoeken naar houvast, bevestiging en zingeving buiten zichzelf.

‘Naar binnen’ staat voor het naar binnen keren en luisteren naar je ‘eigen-wijsheid’. Zodra we durven te luisteren naar onze gevoelens, intuïtie en inspiratie kunnen we krachtiger ‘terug’ naar buiten keren en, mochten we dat willen, van meer betekenis zijn.

Tijdens de expositie wordt er ook een giclée van 'Een glimp van je ziel' getoond. Dit is een reproductie van het originele schilderij dat in oktober alweer 10 jaar via een doorgeefsysteem door Nederland reist. Het schilderij vraagt iedereen die het onderdak verleent zich bewust te worden van wat hen bezielt. Want wat jou energie geeft, mag je meer in je leven toelaten, aldus de kunstenares.


De expositie is geopend van 7 mei t/m 25 juni 2017 en is gratis te bezichtigen op elke donderdag, vrijdag en zondag van 14.00 - 17.00 uur. Extra open op 2de pinksterdag (gesloten op Hemelvaartsdag en 1ste pinksterdag).

www.biancavanbaast.nl

 

One

Terug

^ Naar boven