20 augustus Tuinfair

Zondag 20 augustus Tuinfair BloemenPracht

 

Op zondag 20 augustus vindt de tweede Tuinfair “BloemenPracht” plaats in en vooral rondom Kasteel Geldrop. De prachtige landschapstuin en de Baron z’n Hof liggen er nog zomers bij en vormen de ideale ambiance voor dit tuinevenement.

 

De opzet van deze Tuinfair is enigszins gewijzigd. We hebben een aantal andere deelnemers uitgenodigd en meer activiteiten ontwikkeld op tuingebied. Tientallen deelnemers presenteren hun kunnen, creaties en ideeën op het gebied van de natuur in het algemeen en de sier- en groentetuin in het bijzonder.

Zo kunt u zich laten adviseren door tuinarchitecten, er is een vijverspecialist die u van dienst kan zijn bij het aanleggen van een vijver in de tuin. Natuurlijk zijn er verschillende tuindersbedrijven en bloemisten die hun planten- en bloemenarsenaal uitstallen en te koop aanbieden.

Ook de kunstenaars zullen op deze fair aanwezig zijn met hun kunstzinnige creaties, zoals decoratieve plantensteunen en modieuze ontwerpen van kleding, gebaseerd op natuurlijke producten. Schilderstukken, tekeningen en andere creaties m.b.t. de natuur zijn er te bewonderen en ook te koop. Een imker zal ons duidelijk kunnen maken waarom deze nijvere beestjes zo onmisbaar zijn voor de vrucht- en zaadvorming van bloeiende planten. Tijdschriften en boeken over natuur, tuinen en landschappen zult u in de fraaie kamers van het kasteel kunnen vinden. Ook zullen fruittelers van diverse soorten vruchten, fruit en groentes u laten zien en proeven welke mogelijkheden er zijn om deze producten tot delicatessen te verwerken.

Natuurlijk worden kinderen niet vergeten. De kinderboerderij en IVN hebben eveneens hun deuren geopend en ook de zintuigentuin kan bezocht worden. Mc Donald’s Geldrop heeft ook een plaats in de tuin en zorgt voor leuke kinderverrassingen. De Kasteelhoeve verzorgt in het restaurant, op terras en in de Oranjerie, ingericht als Tuincafé, voor drankjes en hapjes volgens de menukaart.

 

Als de weergoden ons gunstig gezind zijn, hopen we op een sfeervolle tuinfair waar voor de ware tuinliefhebbers van alles te beleven valt. Toegang is gratis.

 

 

 

Terug

^ Naar boven