1    Kasteel Geldrop als woning

 

Het kasteel is in het verleden niet altijd bewoond geweest. Van de lijst eigenaren en bewoners verbleef slechts een klein deel permanent op het kasteel. De laatste adelijke bewoner mw C. van Tuyll van Serooskerken-Quarles van Ufford leefde er van 1934 t/m 1972. De allerlaatste bewoner, de familie Snippe, verbleef er van 1976 tot 1998. Sindsdien heeft het kasteel een museale functie.

 

Kasteel Geldrop in de jaren 60 tijdens de bewoning van de familie Van Tuyll

 

Op het kasteel zijn nauwelijks kinderen geboren. Ouders bleven vaak op het kasteel wonen tot hun dood. Kinderen erfden het huis en hadden vaak zelf al kinderen. Zo kwam de familie Hoevenaar, Hubertus met zijn vrouw en vier dochters, in 1866 naar het kasteel. In 1912 kwam dochter Arnaudina met haar vier zonen en man Hendrik van Tuyll van Serooskerken naar het kasteel vanuit Voorburg. Tenslotte, na het overlijden van Arnaudina in 1933, kwam haar derde zoon Jan Max met zijn drie zonen en vrouw Carolina op het kasteel wonen.

 

V.l.n.r.: Hendrik van Tuyll v.S., Arnaudina van Tuyll v.S.-Hoevenaar, Carolina van Tuyll v.S.-Quarles van Ufford en Jan Max van Tuyll v.S. (foto rond 1911 genomen)

 

 

^ Naar boven