2    Huize Kampzicht en de rentmeesterswoning

 

In 1911 kwam de zoon van Hendrik, Jan Max, met zijn vrouw op Kampzicht wonen. Zij waren in dat zelfde jaar getrouwd. Speciaal was voor het prille paar het huis aan Hofstaat 17 gebouwd. Kampzicht is genoemd naar het kamp waar het huis op uitkeek. Een kamp is een omheind weiland, dat zich toentertijd achter het huis bevond.

 

Huize Kampzicht, gelegen aan Hofstaat 17, met daarnaast de rentmeesterswoning

 

Rechts naast Huize Kampzicht is de voormalige rentmeesterswoning gelegen. Zoals de naam al doet vermoeden heeft hier de rentmeester van de familie gewoond. Willem Nienhuis is de meest bekende en overleed in 1942 door een nare val van de zoldertrap. Naast de rentmeesterswoning bevond zich tot 1964 de toegangspoort van het kasteel. In dat jaar is de Mierloseweg doorgetrokken tot de kerk. Voor 1964 maakte de Mierloseweg een knik naar de Hofstraat. In de binnenbocht van de weg stond een protestants kerkje dat helaas is verdwenen. Dit kerkje is mede door de familie Hoevenaar gefinancierd.

 

 

Zicht vanuit de voormalige poort naar de Mierloseweg. Rechts het begin van de Hofstraat met in de binnenbocht het protestants kerkje.

 

^ Naar boven