Naamgeving (scroll naar beneden voor meerdere namen)

 

5     Baron van Tuyll van Serooskerkenstraat

Straat gelegen in het gehucht Groot-Braakhuizen, nabij het driehoekig pleintje. Deze straat is vernoemd naar Jan Maximiliaan baron van Tuyll van Serooskerken. Hij was wethouder van de gemeente Geldrop van 1917 tot zijn dood in 1938. Jan Maximiliaan is slechts 51 jaar geworden. Daarentegen hebben zijn drie zoons Henk (baron Kasteel Heeze, 1916), Max (1918-2007) en Carel (1924-2014) een respectabele leeftijd gehaald.

 

Jan Maximiliaan baron Van Tuyll van Serooskerken

 

10   Arnaudinaplein

Dit plein is vernoemd naar Arnaudina van Tuyll van Serooskerken-Hoevenaar, dochter van Hubertus. Arnaudina was eigenaar van de grond waar de wijk Tivoli in 1930 is gebouwd. Arnaudina was de moeder van Jan Maximiliaan en getrouwd met Hendrik. Zij overleed in 1933 op het kasteel.

 

Arnaudina barones van Tuyll van Serooskerken-Hoevenaar

 

12   Bronzewei

De Bronzewei is een Geldrops sportpark. De naam is een verbastering van de Baron z'n Wei wat duidt op weidegrond in eigendom van baron Van Tuyll van Serooskerken. Hiermee wordt H.N.C. (Hendrik) baron van Tuyll van Serooskerken bedoeld, de vader van Jan Max. Hendrik was burgemeester van de gemeente Voorburg bij Den Haag. Na zijn pensioen is hij in 1912 met zijn vrouw op Kasteel Geldrop gaan wonen. In 1924 is hij overleden, enkele dagen voor zijn 70e verjaardag.

 

 

Hendrik Nicolaas Cornelis baron van Tuyll van Serooskerken

 

 

^ Naar boven