1 mrt-26 apr Expo Van den Eijnden

Rubbish, afval....  of onzin


Van zondag 1 maart tot en met zondag 26 april exposeert de uit Geldrop afkomstige en woonachtige Katje van den Eijnden in de tentoonstellingsruimtes van Kasteel Geldrop. Onder de naam "Rubbish, afval of onzin" exposeert zij installaties, foto's en objecten.

 

Wat is afval? Zelf ben ik altijd al gefascineerd door verpakkingsmaterialen. Materialen, puur en alleen bedacht, ontworpen en gemaakt om weggegooid te worden.
Ik wil ze weggooien en word dan ontroerd door hun schoonheid , te mooi om weg te gooien, maar… wat dan. Verzamelen dan maar, en hoe meer ik ervan heb, hoe meer ik gefascineerd raak. Dan zie ik mogelijkheden, visioenen van bouwsels, dromen van installaties. Wat kan ik ermee? Zo gebruiken, knippen, branden, plakken, stapelen, vervormen, de mogelijkheden zijn oneindig…
Dan is er nog het andere afval, dat wat anderen weggooien of wegdoen, omdat zij het niet meer kunnen/willen gebruiken. Vaak word me gevraagd of ik iets wil hebben, soms duik ik in een container en regelmatig vind ik dingen op straat. Happy moments.
Deze expositie is een kijkje in mij, in mijn dromen, passies en hersenspinsels. Al jaren droom ik ervan groot werk te maken, nu is het zover. Installaties, werelden om in te stappen; je te verliezen.
Veel werk is van textiel (afval van het Weverijmuseum), maar dan niet op traditionele wijze verwerkt. Aan sommige installaties werk ik al meer dan een jaar, lagen opbouwen, herhaling en opbouw van structuur en kleur. Andere werken zijn weer heel puur, met de bedoeling; het genieten van de schoonheid en kleur van het gevonden materiaal op zich. Weer andere werken zijn ontstaan door het vervormen van (afval)materialen.
Belangrijk voor mij is de beleving, de poëzie van het alledaagse. Laat je meenemen in mijn wereld, waarin afval onzin is…

 

De exposite wordt geopend op zondag 1 maart en is elke donderdag, vrijdag en zondag gratis toegankelijk tussen 14.00 en 17.00 uur. In het weekend van 21 en 22 maart tijdens de Kunstfair ook op zaterdag tussen 13.00-17.00 en zondag tussen 11.00 en 17.00.

 

Katja van den Eijnden

www.cumalume.nl

 

Terug

^ Naar boven