18 oktober Lezing Heemkundekring

Lezing: Kerken in Brabant’, verleden, heden en toekomst

 

Heemkundekring de heerlijkheid ‘Heeze-Leende-Zesgehuchten’ organiseert op
donderdag 18 oktober om 20.00 uur in Kasteel Geldrop een lezing over Kerken in Brabant door Wies van Leeuwen. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage welkom.

 

Wies van Leeuwen (1950) is architectuurhistoricus en cultuurhistorisch onderzoeker. De architectuurtheorie van de negentiende eeuw, de kerkelijke bouwkunst en de restauratie- opvattingen in de monumentenzorg houden hem in het bijzonder bezig. Tussen 1979 en 2015 was hij beleidsmedewerker cultuurhistorie en monumenten bij de provincie Noord-Brabant.

Hij is oprichter van het Cuypersgenootschap en al jaren geboeid door leven en werk van Pierre Cuypers, over wie hij een drietal boeken publiceerde, waaronder zijn proefschrift "De maakbaarheid van het verleden. Pierre Cuypers als restauratiearchitect". 

In 2012 verscheen De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant, herdrukt in 2017. In 2015 publiceerde hij Pierre Cuypers. In 2016 verscheen een boek over het groot orgel van de Bossche Sint-Jan. In 2017 verscheen De verdwenen kerken van Noord-Brabant. In 2018 schreef hij met anderen Brabants kerkenboekske.

 

Spreker Wies van Leeuwen

 

.

Terug

^ Naar boven