4 nov-23 dec Expo Wil Kersten

Expositie “Colours in Movement” in Kasteel Geldrop

 

Vanaf zondag 4 november t/m zondag 23 december zal de in Geldrop geboren kunstschilder Wil Kersten (1946) zijn werken tonen in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. In zijn jonge jaren is de natuur in de omgeving van Geldrop voor hem een inspiratiebron gebleken en is daar de kiem gelegd voor zijn latere carrière als schilder. In zijn verdere opleiding heeft hij zijn gevoel voor vorm en kleur verder kunnen ontwikkelen. Alle reden dus om deze expositie te komen bezoeken.

 

Als kind van een familie met een agrarisch achtergrond bracht Wil veel vrije tijd door in de omgeving van Geldrop. Door zijn leergierigheid kon hij daar de natuur van dichtbij beleven. Mede daardoor zag hij de mooie kanten van het leven en is zijn interesse voor de buitenwereld ontstaan. Dat riep bij hem de behoefte op om al dat moois vast te leggen. Door scheppend bezig te zijn voelde het of elk schilderstuk een verrijking en verlengstuk van hemzelf was. Maar nog is hij niet volleerd want zoals hij zelf zegt; “De ontdekkingsreis in de kunst biedt mij nog vele uitdagingen”

 

De liefde voor het vrije schilderen, het spelen met warme frisse intense kleuren, het steeds geïnteresseerd zijn in nieuwe uitdagingen, geen onderwerp uit de weg gaande, weerspiegelt het karakter van Wil Kersten.

Zijn werk is vaak los geschilderd. Vormen zijn ondergeschikt gemaakt waardoor een bepaalde sfeer wordt gecreëerd dat een gevoel moet over brengen dat voor eenieder anders kan zijn. Dit geeft zijn werk een extra dimensie en zo moet volgens Wil kunst beleefd worden.

Grote voorbeelden zijn voor hem vooral de schilders uit de impressionistische tijd. Na exposities in België, Frankrijk en Nederland is Wil bijzonder vereerd om nu in zijn geboorteplaats te mogen exposeren.

 

De expositie wordt officieel geopend op zondag 4 november om 14.30 uur en is daarna te bezoeken t/m zondag 23 december elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Entree gratis. Adres Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Geldrop.Navigatie: Helze 8, tevens parkeerplaats.

 

Terug

^ Naar boven