4 april Lezing Natuurlijk Tuinieren

Natuurlijk tuinieren met vaste planten

 

Op donderdagavond 4 april houdt John Schoolmeesters een lezing over Natuurlijk Tuinieren in de Trouwzaal van Kasteel Geldrop. Aanvang lezing 20.00 uur, entree gratis.

 

Tuinontwerper John Schoolmeesters en zijn vrouw Cill Neggers hebben samen de tuin, “de Baron z’n Hof”, van Stichting Landgoed Kasteel Geldrop aangelegd en in beheer. Deze avond gaat dan ook over tuinieren, over passie en inspiratie en een verhaal over vormen, structuren en kleuren.

Achter iedere tuin ligt een geschiedenis van keuzes die gemaakt worden, toevalligheden, mislukkingen, ontmoetingen met bezoekers en andere gebeurtenissen, totdat er uiteindelijk iets unieks ontstaat. Voor de pauze zal John het voornamelijk hebben over de beginjaren, het samenstellen van de borders met extra aandacht voor waarom bepaalde plantkeuzes zijn gemaakt en hoe het echtpaar kwam tot mooie combinaties van planten. Maar ook over hoe zij deze beplanting onderhouden en begeleiden.

Na de pauze “wandelt” hij door de vier seizoenen aan de hand van foto’s en laat hij zien hoe de planten en de combinaties die zijn gemaakt zich ontwikkelen en dat er in ieder seizoen een ander beeld te zien is.

 

Terug

^ Naar boven