27 mei Concert Klein Vocaal

Op zondagmiddag 27 mei treedt kwartet Klein Vocaal op in de Trouwzaal van Kasteel Geldrop. Aanvang 14.30 uur, entree gratis.

 

Als we het hebben over volksmuziek dan denken we meteen aan smartlappen, maar voor de komst van de radio was de volksmuziek de muziek gezongen door het volk. Beroemde componisten schreven prachtige 4-stemmige liederen bedoeld om bij een gezellig samenzijn te zingen en de uitgevers/boekdrukkers verdienden er goed aan. De pakkende melodieën worden nog steeds gebruikt voor soms verrassend moderne arrangementen.
Rondom het thema volksmuziek brengt het a capella ensemble Kleinvocaal, dit keer ondersteund door een fluitiste, speciaal voor kasteel Geldrop, een ongeveer 60 minuten durende selectie van originele 4-stemmige Nederlandstalige liederen van rond 1600 gelardeerd met niet Nederlandse moderne arrangementen. Daaromheen kunt u genieten van het kasteel en de aanwezige tentoonstellingen.
Kleinvocaal bestaat uit Astrid Klomp (sopraan), Karin Kaashoek (alt), Reinier Post (tenor) en Erik Kaashoek (bas). De leden zijn ervaren amateurs met veel aandacht voor kwaliteit en muzikaliteit van de uitvoering. Regelmatig wordt opgetreden ter ondersteuning van speciale vieringen en bij kleinschalige evenementen in kerken en kastelen. Het repertoire bestaat uit een diverse dwarsdoorsnede van de vocale muziek uit de periode 1500-1650 met zo nu en dan wat uitstapjes naar romantiek en moderne muziek. De fluit word bespeeld door Anneke van der Linde. De vijf musici nodigen u van harte uit om op zondag 27 mei vanaf 14:30 in de trouwzaal van het kasteel te komen luisteren naar hun gratis toegankelijke bescheiden bijdrage aan het levendig houden van dit mooie kasteel. Na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage geven.
www.kleinvocaal.nl

 

info volgt

Terug

^ Naar boven