4 maart Concert Van Aalst en Ruissen

Op zondag 4 maart treden Van Aalst en Ruissen op in de trouwzaal van Kasteel Geldrop. Het concert vangt aan om 15.00 uur, entree gratis.

 

De eerste muzikale samenwerking ontstond ruim 40 jaar geleden toen ze samen in een lokale folk band speelden. Mieke zong al jaren in een duo en Piet had als toetsenist al diverse bands achter de rug, toen Mieke, geïnspireerd door de muziek van o.a. C.S.N.&Y, eigen repertoire ging schrijven en een nieuwe band was al snel geboren. Er volgden nieuwe bezettingen, andere namen en in de loop van de jaren ontwikkelde de muziek zich van akoestische luisterliedjes tot pop met een touch of jazz.

Toen populariteit van popbandjes een beetje over waaide was het even stil om daarna verder te gaan als trio met Louis van Herk op gitaar. Dat resulteerde in de eerste CD ’Precious Blue’ met eigen repertoire opgenomen in Piet’s homestudio.

Ook op een ander vlak ontstond er samenwerking: beiden waren jaren lang collega’s, werkzaam als opnametechnicus/coach bij de studio van Gesproken Lectuur in Eindhoven.

Mieke en Louis gingen zich meer toeleggen op akoestische luistermuziek (de cirkel was rond) Piet was als bassist in een jazzband actief en de muzikale wegen scheidden zich tijdelijk hoewel de contacten bleven.

Vorig jaar moest Mieke op zoek naar een nieuwe begeleider, een telefoontje was snel gepleegd en dit resulteerde 2017 uiteindelijk in: Van Aalst en Ruissen.

 

Het repertoire omvat nummers van bijna 100 jaar geleden (Gershwin) tot nu (John Legend) voornamelijk muziek die de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan of dit zeker zal doen, en daarom de moeite waard om gespeeld te blijven worden. Aangevuld met een aantal eigen nummers is er een programma ontstaan van muziek die hen geïnspireerd heeft en hopelijk ook de luisteraar zal boeien.

 

Terug

^ Naar boven