Nieuws

 

Nieuw 26-06-2019

KINDERKAARTJE WORDT JONGERENKAARTJE!
In het nieuwe seizoen introduceren we het jongerenkaartje. Ben je nog geen 19 jaar, dan betaal je op vertoon van je ID voortaan slechts € 8 voor je entreebewijs. Koop je je kaartje via de website, bestel dan een ‘kinderkaartje’ (sorry, we moeten de titel nog aanpassen). Neem op de dag van het concert wel even je ID mee naar het Kasteel!

 

Nieuw 25-06-2019

WELKOM NIEUW BESTUURSLID
Per 1 september 2019 verwelkomen we Carmen Hendrikx als nieuw lid van het bestuur van de Stichting Strabrecht Theater. Carmen zal zich vanuit het bestuur bezig houden met de praktische organisatie van de concerten, het relatiebeheer en de voorbereiding van ons 40-jarig jubileum. Tegelijkertijd treedt Wibrich de Boer terug als bestuurslid. Zij blijft als redacteur verbonden aan de Stichting.

 

Nieuw 25-06-2019

CONCERTSEIZOEN 2019-2020 IN DE STARTBLOKKEN
Programmeur Boudewijn van Noppen is er opnieuw in geslaagd een klinkend programma voor u samen te stellen. Verheugt u zich op 8 heerlijke zondagmorgen concerten in het sfeervolle Kasteel Geldrop! We attenderen u graag op de mogelijkheid een abonnement te kopen. U betaalt dan 7 concerten van de 8. De abonnementverkoop is inmiddels van start  gegaan. Koopt u liefst een los kaartje? Op 1 augustus start de kaartverkoop voor het Openingsconcert van seizoen 2019-2020. We heten u graag welkom op zondag 22 september welkom met de gerenommeerde Nederlandse pianist Camiel Boomsma. Voor een overzicht van het hele seizoen klikt u hier.
Graag tot ziens in Kasteel Geldrop.

 

Bijzonder cadeau
DE KASTEELCADEAU CONCERTBON

Wilt u een familielid, buurvrouw of kennis eens origineel verrassen? Doe dan een Kasteelconcert cadeau! Met de fraai uitgevoerde Concertbon van de Stichting Strabrechttheater maakt u altijd iemand blij. De prijs van de Concertbon is gelijk aan één entreebewijs: €19. Voor dit bedrag trakteert u iemand op een heerlijke muzikale zondag.

 

Nieuw 14-01-2019

RECENSIE CONCERT DUO BETH & FLO, piano. Zondagmiddag 13 januari

HET EINDHOVENS DAGBLAD/ Maandag 14 januari 2019/ cultuurpagina. Door Cornélie Hoendervanger

 

PIANODUO BETH & FLO: SPEELSE MUZIKALE SHOW.

Ze hadden er zelf duidelijk plezier in, bespeelden de vleugel voortreffelijk, acteerden en zongen er om heen: Elsbet Remijn en Claudette Verhulst. Zij maakten een creatieve show, genaamd “Beth & Flo”, een combinatie van komische theaterscenes en serieuze quatre-mains-muziek. Een verstandig initiatief, want het carrière-pad van een hedendaags musicus is loodzwaar door een moordende concurrentie. Men kan overal in de wereld hele straten plaveien met uitmuntende pianisten. Om te overleven moet men wel zoeken naar nieuwe wegen. De Kasteelzaaltjes zaten gisteren bomvol en het duo liet een verrassend goed samenspel horen in de muzikaal mooi voorgedragen composities van o.a. Brahms (vooral de walsen), Saint-Saëns en Rachmaninov. De klankmengingen waren warmbloedig, de timing perfect. Een knappe prestatie leverden de kunstenaars om tijdens hun spel humoristische bewegingen te maken, zoals een hippende kangoeroe in de Carnaval des animaux. Welke pianisten kunnen terwijl zij staan overrompelend ritmische nummers uit de toetsen toveren? Een toehoorder met een baard, aangewezen als Brahms, kreeg een ode. Ik vond dat wel een beetje overtrokken maar de ”Geldropse Brahms” vervulde zijn onverwachte rol vrolijk. De jonge klavierdames krijgen een gouden toekomst als zij met deze speelse show, die echt op vakmanschap gestoeld is, een groot publiek naar de klassieke pianomuziek gaan lokken.

 

 

Nieuw 17-09-2018

RECENSIE CONCERT MARIETTA PETKOVA, piano. Zondagmiddag 16 september

HET EINDHOVENS DAGBLAD MAANDAGKRANT. Door Cornélie Hoendervanger

 

Openingsconcert Strabrechttheater

MARIETTA PETKOVA EERT DEBUSSY

Honderd jaar geleden overleed één van de grootste vernieuwers uit de muziekgeschiedenis: de Franse meestercomponist Claude Debussy. Hij verrijkte de pianoliteratuur met prachtig gekleurde originele werken. Evenals zijn idool Chopin schreef hij 24 Preludes, korte fascinerende en inspirerende impressies met titels.

Zelf wenste hij dat deze serie niet aaneengeregen uitgevoerd werd, zoals bijna altijd wel gebeurt, omdat elke prelude in een eigen sfeer het best zou uitkomen.

De verstilde “Des pas sur la neige” moest volgens de componist het liefst “onder vier ogen” gespeeld worden. Meer dan tweehonderd ogen (en oren) waren er in de kasteelzaaltjes en Marietta Petkova wist dit serene juweeltje toch in een passende intimiteit te plaatsen, ook dankzij het huiskamerkarakter van de ruimte. De Bulgaarse pianiste, al decennia lang in Nederland, gaf het startschot van het Strabrechttheater-seizoen. Zij betoonde zich een integer musicienne en vertolkte Twaalf Preludes (boek één) toegewijd en met een mooi toucher. Warme kleurmengingen en fantasievolle taferelen liet zij uit de vleugel oprijzen, echt een eerbetoon aan Debussy’s geniale scheppingskunst. Petkova speelde Bachs “Sechs Kleine Präludien” helder en charmant. Chopins Ballades klonken sympathiek en romantisch, maar zij hadden een meer geladen dramatische verhaaltrant en een natuurlijke opbouw van de dynamische climaxen verdiend. De enthousiaste toehoorders, bil aan bil opgepakt in de twee zaaltjes, kregen nog een toegift: een weemoedig Bernstein-stukje, dat Petkova opdroeg aan een jarige oudere trouwe kasteelconcertbezoeker. Een mooi muzikaal gebaar.

 

Bijzonder cadeau

DE KASTEELCADEAU CONCERTBON

Wilt u een familielid, buurvrouw of kennis eens origineel verrassen? Doe dan een Kasteelconcert cadeau! Met de fraai uitgevoerde Concertbon van de Stichting Strabrechttheater maakt u altijd iemand blij. De prijs van de Concertbon is gelijk aan één entreebewijs: €19,-. Voor dit bedrag trakteert u iemand op een heerlijke muzikale zondag.

 

Concertbon kopen

• De Concertbon is verkrijgbaar aan de kassa voorafgaand aan elk concert

• U bestelt onze Concertbon online via de knop Tickets bestellen

• Kies: Concertbon en volg de instructie

• U kunt per bestelling meerdere Concertbonnen tegelijk bestellen

• Uw bestelling wordt gratis naar uw huisadres gestuurd zodra we de betaling binnen hebben.

  Het risico voor de  verzending is bij de koper.

N.B. Hebt u al eerder een ticket of Concertbon gekocht, ga dan eerst naar Login (rechtsboven op uw scherm)

Koopt u voor het eerst iets via onze website, laat dan eenmalig uw gegevens achter.

 

Goed om te weten:

• De Concertbon is onbeperkt geldig vanaf het moment van uitgifte.

• De waarde van de Concertbon is gelijk aan de waarde van een entreekaartje op het moment van verzilveren.

• Uitsluitend inwisselbaar bij Kasteelconcerten Geldrop.

• Retourneren van de Concertbon is niet mogelijk. We vertrouwen op uw begrip hiervoor.

• Houders van een Concertbon dienen vooraf te melden dat ze gebruik maken van een Concertbon om teleurstelling te voorkomen. Zie ook de informatie op de achterzijde van de Concertbon.

 

 

ALGEMEEN

Onze acht reguliere concerten vinden zoals gebruikelijk plaats op resp. de 3de zondag in september en oktober en de 2de zondag van de maanden november tot en met april. (zie straks ook het jaarprogramma 2019-2020).

Op deze site treft u het Jaaroverzicht aan voor het gehele lopende concertseizoen. Ook de gedetailleerde acht afzonderlijke Concertprogramma’s zijn op deze website te vinden.

De toegangsprijs bedraagt € 19. Kinderen en jongeren t/m 18 jaar betalen € 8 (jongeren graag een ID meenemen). Wilt u bij betaling aan de zaal graag met gepast geld betalen? Het abonnementstarief bedraagt € 133. Bij een abonnement betaalt u zeven van de acht concerten en is er dus één gratis. Een abonnement is niet persoonsgebonden.

 

 

RESERVEREN

U koopt uw losse entreebewijzen en abonnementen koopt u snel & gemakkelijk via www.Kasteelgeldrop.nl.

Print thuis uw entreebewijs of laat uw entreebewijs bij de kaartcontrole zien via uw mobiele telefoon.

Uw abonnement is niet persoonsgebonden. U bent met een abonnement zeker van een plaats zonder te hoeven reserveren. U wordt verwacht uiterlijk 11.45 uur aanwezig te zijn en zich te melden bij de kassa. Na dit tijdstip gaan

wij er van uit dat wij niet meer op uw komst hoeven te rekenen en kan uw plaats aan een ander worden verkocht.

 

 

EEN SPECIFIEKE PLAATS RESEREVEREN

Uitgezonderd voor sponsoren, recensenten en bestuur is het helaas niet mogelijk om een specifieke stoel in de zaal te reserveren. Wel proberen we als bestuur zo goed mogelijk te helpen met het vinden van een voor u geschikte plaats.

 

Het is ons voortdurende streven om steeds alle stoelen te bezetten om ons publiek zoveel mogelijk plaatsen te kunnen bieden en zo min mogelijk teleur te stellen. Wij doen daarom een beroep op de abonnementhouders van wie de abonnementen ongebruikt blijven om ons via de reserveringslijn tijdig op de hoogte te stellen, bij voorkeur zodra de reserveringsmogelijkheid is opengesteld, dus vanaf tien dagen voorafgaand aan het concert.

 

 

MAILINGLIST

Staat u nog niet op onze mailinglist? Voor het toesturen van programma-informatie of mededelingen bespaart het gebruik van E-mail ons veel werk en kosten. Bovendien ontvangt u de informatie met zekerheid en op tijd. U kunt zich opgeven door te mailen naar het secretariaat: rgeilleit@gmail.com onder vermelding van de volgende gegevens:


- uw naam met aanhef


- uw adres, postcode en woonplaats


- uw e-mailadres en


- uw telefoonnummer

Geeft u svp een eventuele wijziging van uw e-mailadres zo spoedig mogelijk door. Afmelden van de mailinglist is te allen tijde mogelijk via het voornoemde secretariaat.

 

Concertinformatie

 

 

Terug

^ Naar boven