7 juli-25 aug Expo Frans Manders

Op zondag 7 juli vindt in de expositieruimte van Kasteel Geldrop de opening plaats van de tentoonstelling van Frans Manders. Deze overzichtstentoonstelling is te bezoeken tot en met zondag 25 augustus tussen 14.00 en 17.00 uur.

 

Na veertig jaar als beeldend kunstenaar te hebben gewerkt vond Frans het een mooie gelegenheid om een tentoonstelling te houden van zijn gehele werk. Met enkele vroege werkjes uit zijn beginperiode en met meer kleurrijke schilderijen zal hij in de zomermaanden exposeren.

Bij de keuze van de onderwerpen heeft hij voor veel variatie gekozen. De expositiezalen zijn daar bijzonder geschikt voor vanwege de gevarieerde natuurlijke lichtval en de bijzondere sfeer.

Met heel zijn ziel en zaligheid werkt hij aan zijn doeken, zoekend naar de juiste verhoudingen, zoekend naar de juiste kleurstelling, soms met een geweldige durf waarbij het doek alle kleuren krijgt die een mens ooit heeft gezien. Soms ingetogen waarvan een oneindige rust uitgaat. "Dat is het karakteristieke van Frans' werk: het zijn sfeerdoeken op en top", aldus zijn goede vriend en leerling Theo Bemelmans.

Met name de Provence en Bretagne hebben zijn voorkeur vanwege licht en kleur. Daar kan hij zich uitleven in heldere kleuren en mooie vergezichten. De laatste jaren is hij steeds abstracter gaan werken, wat zijn schilderijen een nog sterkere verbeelding geeft.

 

Frans is bijzonder trots dat hij zijn gehele euvre aan elke belangstellende kan tonen. Hij nodigt daarom iedereen uit om een keer een kijkje te nemen in het kasteel. De officiele opening vindt plaats op zondag 7 juli om 15.00 uur.

In de zomermaanden van 15 juli t/m 15 augustus is zijn werk op iedere dag behalve maandag te zien tussen 14.00 en 17.00 uur. De overige periode alleen op donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur, entree gratis. Frans is zelf op de zondagen aanwezig.

 

Terug

^ Naar boven