30 jun&1 jul KommuS Kasteelfestival

WEDEROM KOMMUS KASTEELFESTIVAL DIT JAAR IN DE KASTEELTUIN VAN GELDROP

 

De Geldorpse vriendenclub KommuS organiseert dit jaar voor de 4e keer, het uiterst gezellige KommuS Kasteelfestival. Het gratis toegankelijke festival vindt plaats in de kasteeltuin op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. De speciale Kids Erea is dit jaar weer op de zondag van 12:00u tot 18:00u

 

ALLE INFO:
www.kommus-geldrop.nl

www.facebook.com/kommus.geldrop

 

Het programma op de mainstage bestaat uit de beste Europese Tributebands, band die originele bands naspelen, soms lijken de bands eng echt op het origineel, dat de bands klinken als het origineel is 100% zeker!

 

Zaterdag 30 juni 2018, aanvang 19:00u-01:00u

 

BRUCE SPRINGSTEEN by The Bruce Band

Wie Bruce Springsteen ooit live gezien heeft, die is voor zijn leven lang fan van de man! En ja, de KommuS crew spreekt uit ervaring. Het beste Europese alternatief is The Bruceband Europe's No.1 Springsteen Tributeband, de band speelde de afgelopen 10 jaar op de grotere (inter)nationale festivals en wordt door de vele officiële Springsteen fanclubs gezien als DE Bruce Springsteen + E-street band tribute. De band zal dit jaar de zaterdagavond van het Kasteelfestival afsluiten!

 

METALLICA by Imitallica
Geen KommuS festival zonder een Hardrock/Metal band, dit jaar komen de mannen van Imitallica het festival, DE Nederlandse Metallica tribute! De liefde en respect voor Metallica bracht de mannen op uitverkochte podia als Dynamo en Paaspop. Voor degene die Metallica alleen kennen van hits als “Nothing Else Matters” een tip, Metallica maakt metal, van die muziek waardoor je pilske beter gaat smaken, je broekpijpen gaan wapperen, je airguitar mag uit het vet!

 

GEORGE MICHAEL/ WHAM by FAITH!
Op de zaterdagavond 30 juni, is inmiddels de George Michael/Wham tributeband FAITH! Vastgelegd. Want laten we eerlijk zijn, een van de grootste 80s en 90s ster is toch wel George Micheal, solo of met Wham, je kon er niet omheen. Guilty Pleasure of gewoon rete-strakke popmuziek? Hij won twee Grammy’s en verkocht meer dan 100 miljoen platen wereldwijd. Van 1984 tot 2004 was hij de meest gespeelde artiest op de Britse radio. Alle grootste hits van WHAM! en George Michael komen voorbij. Probeer maar eens stil te staan bij hits als “Wake me up” of “The Edge of Heaven”, “I Want Your Seks” en “I’m your man” of het droog te houden bij ballads als “Careless Whisper” of “Jesus to a child”.

 

KENSINGTON by Rivals
De afgelopen jaren werd je er op de radio mee dood gegooit, Kensington was overal. En terecht, want de nummers zijn zo catchy, blijven enorm plakken en klinken als een klok! Kensingston speelde dit jaar nog 5 keer voor een uitverkocht Ziggo dome, wat wil zeggen dat het momenteel de grootste Nederlandse rockband is. Het was wachten op een tribute, en die staat dit jaar op de zaterdag te openen tijdens het Kommus Kasteel Festival

 

Zondag 1 juli 2018, aanvang 12:00u-23:00u


ABBA by Abba Fever

De Afsluiter van de dag is de beste AbbA tribute van de BeNeLux! Abba Fever zal zorgen dat de Kasteeltuin op zijn kop komt te staan, met een dik uur Abba Hits, je zult er van stelt zijn hoeveel je er kent!

 

NIRVANA by Bleach
Er zijn veel Nirvana Tributes, er is er maar 1 die de 3FM Kurt Cobain Reïncarnatie Award heeft gewonnen! Ze staan in de Kasteeltuin, back tot the alternative 90s!

COLDPLAY by The Scientists
Een van de grootste poprock bands van dit moment, verdient een hele toffe tributeband, en laat die nu op zondag in de Geldropse Kasteeltuin staan: The Scientists. Het zal een groot meezing gebeuren gaan worden, want de nummer van Coldplay worden door jong en oud mee gezongen, fonetisch meezingen mag, daar merkt niemand niks van!!!

DEPECHE MODE by Depeche Faux
Een Depeche Mode-tribute is erg zeldzaam omdat er hoge eisen aan de muzikanten word gesteld wat betreft techniek, timing en vaardigheid, want dit genre tolereert weinig tot geen muzikale foutjes. De mannen en vrouw van Depeche Faux hebben deze kwaliteiten dan ook perfect onder de duimen.

 

DE DIJK by De Dijk Tribute
Niet zomaar een De Dijk tributeband. Maar DE De Dijk Tribute genaamd: De Dijk Tribute, snappen we hem? De Dijk tributeband speelt De Dijk. Niet een beetje, maar nauwelijks van echt te onderscheiden. Doe je ogen dicht en je hoort de originele zanger Huub van der Lubbe. Kom meebrullen op hits als “Binnen Zonder Kloppen”, “Bloedend Hart”, “Als ze er niet is”, “Niemand in de Stad” en “Dansen op de Vulkaan”.

 

KINGS OF LEON by The Leon Kings
De zondag 1 juli openen we met The Leon Kings, Vier mannen met roots in Geldrop, tributen Kings Of Leon, de band die inmiddels Pink Pop geheadlined heeft. Niet gek met mega hits als Sex On Fire en Use Somebody . Dus zet je wekker zodat je er op tijd!

 

KIDS AREA, zondag 1 juli 2018, 12:00u-18:00u

 

KOMMUS KIDS AREA, KOM MAAR OP ALS JE DURFT!

 

De Geldropse vriendenclub KommuS die bekend staat om zijn rebelse originaliteit, heeft ook dit jaar weer een speciaal ingerichte Kids Area opgezet tijdens het KommuS Kasteel Festival. Onder het motto: ‘Als de kids een toffe middag hebben, dan hebben hun ouwe lui het ook naar de zin’, heeft de club weer een bijzonder en opvallend programma, bestaande uit uitdagende theatershows, workshops en muziek. Met de Kids Area wil KommuS kinderen tussen de 4 en 16 jaar kennis laten maken met de fijne veilige festivalsfeer.

 

HIPPE GASTEN

Natuurlijk dit jaar weer een concert van de Hippe Gasten. De mannen komen net voor het festival terug uit China, waar ze getoerd hebben met hun nieuwe cd. Op het grote podium zullen de Gasten een compleet nieuwe show spelen, waarin de kids de hoofdrol hebben!

 

BATTLEBEATS

Herrie schoppen is wat kids graag doen en daar maakt KommuS graag gebruik van. Tijdens BattleBeats kunnen grote groepen kinderen, muziek maken op onder andere cementbakken. Groepen nemen het tegen elkaar op en komen samen tot een grote geluidseruptie. Geldrop zijn we wakker? BattleBeats was vorig jaar op het bekende Lowlands festival de hit! Ze komen speciaal voor het KommuS Kasteelfestival voor het eerst met een kids BattleBeat!

 

MUSICAL.LY MEETING
De grootste Brabantse Musical.ly meeting vindt dit jaar plaats in de Kasteeltuin. Veel bekende Nederlandse Musical.ly sterren staan op jouw te wachten om samen een musical.ly op te nemen en een handtekening uit te delen. Natuurlijk ga jij ook samen met jouw favoriete muser op de foto. Wie er allemaal komen houden we nog even geheim, de komende tijd wordt de meeting line-up gepresenteerd, dus abonneer je op ons musical.ly kanaal @kasteelfestival zodat jij als eerste op de hoogte bent wie er allemaal komen.

 

BARON VAN MUNCHHAUSEN

Dit jaar zal er twee keer een groot theaterstuk worden opgevoerd. Volgens de vele vertellingen kon de Baron verbazende dingen doen, zoals op kanonskogels vliegen, doorrijden op een in tweeën gehakt paard, hongerige wolven binnenstebuiten keren of zichzelf aan zijn eigen vlecht uit een moeras omhoogtrekken. Koffer voor koffer ontrafelen zich deze onwaarschijnlijke gebeurtenissen en jachtverhalen. De Baron bewijst op charmante wijze zijn gelijk met ogenschijnlijk halsbrekende toeren. Het wordt niet alleen voor de kids bijzonder, ook de ouderen kunnen meegenieten. Tijdens het theaterstuk wordt het programma van het Grote Podium even stil gelegd. Het stuk wordt 2 x gespeeld en duurt 45 minuten.

 

MICRO DRONE RACEN

Workshops mogen niet ontbreken op dit festival, wat dacht je van Micro Drone Racen? Micro Drones zijn mini drones, met daarop een camera, zodat je door middel van een Virtual Reality-bril je het echte pilotengevoel krijgt. Eerst mag je een testritje maken door een race op een simulator na te bootsen. Heb je controle, dan kun je het voor het echt proberen in onze speciale drone race area.

 

KAPPER, SCHMINKEN, TOVERSCHILDERIJ MAKEN OF EEN MEGA ZEEPBEL BLAZEN?

Tot slot kunnen de kids dit jaar ook zelf muziekinstrumenten maken, of naar de kapper gaan en zich laten schminken als een heuse festivalganger, punker of als hipster. Wil je IN, ja IN je eigen tekening of schilderij op de foto? Ook dat kan bij de tent van Pintura Magica. Ben jij meer van het Mega zeepbellen blazen, sluit dan aan bij Bubbels Without Borders. Hier kan je zeepbellen blazen, zo groot dat je er zelf in past!

 

Terug

^ Naar boven