16 & 17 maart Kunstfair

Fraaie kunstfair op het eeuwenoude Landgoed Kasteel Geldrop

 

Op 16 en 17 maart wordt door Annie van den Akker en Joan Spreuwel een grote kunstfair georganiseerd op Landgoed Kasteel Geldrop. Een zeventiental kunstenaars zal daar, in de vele stijlkamers die het kasteel rijk is, hun werk op een creatieve wijze tonen en te koop aanbieden.

 

De vorige kunstfair was, mede door het grote enthousiasme van de kunstenaars en het publiek, een groot succes. Daarom is ook dit jaar weer besloten om voor de zevende keer deze unieke kunstfair te organiseren. De gezellige sfeer die het oude kasteel met zijn fraai ingerichte stijlkamers uitstraalt, past uitstekend bij deze kunstfair. Naast de Blauwe-, de Groene-, de Gilde- en de Panoramakamer kent het kasteel ook nog de Baron z'n kamer, de Trouwzaal en de Bibliotheek. Al deze vertrekken zijn ingericht met oude schilderijen, antieke meubelen en decoraties en alleen dat al is een bezoekje aan het kasteel waard.

De kunstenaars krijgen afzonderlijk of samen met een ander, één van deze fraaie historische ruimten toegewezen. Hier en daar zal wel wat verschoven en aangepast moeten worden om alles een plaatsje te kunnen geven, maar het blijft fascinerend hoe in het kasteel, tussen al die oude schilderijen en antieke decoraties, hedendaagse kunst wordt ingepast. Een lust voor het oog.

Om het niveau van de kunstfair te waarborgen is er niet alleen gelet op niveau van de getoonde kunst, maar ook op diversiteit, zoals glas-, ijzer- en viltkunst, keramiek, fotografie, edelsmeden, sierraden, sculpturen en vele anderen kunstvormen. Niet vreemd dus dat de veelal ervaren kunstenaars ook exposeren in binnen- en buitenland. "We zijn er van overtuigd dat de combinatie van kasteel en kunstfair aantrekkelijk is voor een breed publiek", aldus de organisatoren Joan en Annie.

 

De opening wordt verricht op 16 maart om 13.00 uur in de trouwzaal van het kasteel. De kunstfair is te bezoeken op zaterdag 16 maart van 13.00-17.00 uur en zondag 17 maart van 11.00-17.00 uur. Entree en parkeren gratis.

 

Adres: Landgoed Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1 (navigatie Helze 8), 5662 KA Geldrop.

Tel: 040-2801230 (kasteel) of 040-2853930 (organisatie en pr). Voor verdere info per mail: kfkg18@gmail.com.

 

Kunstfair 2016

 

Voor meer informatie, zie www.kasteelgeldrop.nl. en om alvast iets van de sfeer te proeven is een filmpje van een vorige Kunstfair op youtube gezet.

 

 

 

 

Terug

^ Naar boven