3 maart-5 mei Expo Jos Leurs

Expositie Jos Leurs: Kleuren in beweging

 

Vanaf zondag 3 maart t/m zondag 5 mei zal schilder Jos Leurs (1947) uit Leende zijn werken tonen in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. Evenals bij de vorige twee exposities, ook nu weer een schilder uit de eigen regio. Jos woont nu in Leende, maar hij laat en liet zich bij zijn schilderstukken vooral inspireren door zijn favoriete plekken in het zuiden van Frankrijk.

 

De stijl waarin Jos Leurs werkt en de samenstelling van zijn palet wijken sterk af van alles wat je zou verwachten als je weet dat hij in Brabant geboren is. Veel van zijn werken zijn gebaseerd op de schoonheid van Zuid-Frankrijk- Provence, waar hij 16 jaar lang met veel passie gewoond en gewerkt heeft.

 In zijn werk maakt niet de lijn, maar de kleuren van licht en donker de vorm. Door koude en warme kleuren tegen elkaar aan te zetten worden ze in de waarneming versterkt, waarbij de contouren van de afbeelding worden gevormd door de grenzen van de kleurvlakken. Met deze sterk impressionistische stijl worden de fluctuaties van licht en kleur nog eens extra versterkt. Het nooit eindigende spel van zonlicht en schaduw, wolken die naast de hemel bewegen en bloemen die bloeien, dat alles is fraai door Jos vastgelegd met thema’s die de sfeer en het karakter van landschappen, stillevens, stads- en strandgezichten recht doen.

Bijzonder is, dat hij zich naast het schilderen, ook inzet voor de gemeenschap waar hij werkt en woont. De Kerststal in Leende werd door hem voorzien van een schilderachtige achtergrond, hij beschilderde een auto voor een goed doel en ging een dagje schilderen in een tuincentrum. Genoeg reden dus om de expositie van deze schilder van eigen bodem te komen bezoeken.

 

De expositie wordt officieel geopend, op zondag 10 maart om 15.00 uur en is daarna te bezoeken t/m zondag 5 mei elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Entree gratis,

Adres Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Geldrop.Navigatie: Helze 8, tevens parkeerplaats.

Zie ook de website www.kasteelgeldrop.nl

 

Terug

^ Naar boven