4 mrt-29 apr Expo Jo & Josie

Expositie "Een eigen weg, een eigen stijl" in Kasteel Geldrop

 

 van 4 maart t/m 29 april zullen Jo & Josie hun werken tonen in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. Bij hun schilderijen is een verhaal te vertellen en voor wie het wil zien, zijn er allerlei symbolen en dieptes te ontdekken. Dat maakt deze expositie zo anders en bijzonder.

 

Jo en Josie, Debije en Arnoys, man en vrouw, yang en yin. Ze leven samen, ze werken samen. Meng hun kwaliteiten door elkaar en er ontstaat een Jo & Josie, of zoals ze het zelf noemen een verfding. Daar kwam een eigen stijl uit voort wat leidde tot decoratieve, kleurrijke en sprankelende schilderijen. Hun insteek is om de bezoekers mee te nemen naar een andere wereld en daar een glimlach op te roepen, want het leven hoeft niet zwaar en donker te zijn. En als een schilderij ‘alleen maar’ een fijn gevoel geeft, is dat ook goed', aldus dit kunstenaarspaar.

 

Jo Debije is de geboren schilder, een rauwe oerkracht. Hij werkt met veel power, heeft oneindig veel ideeën en ontembare energie. Hij móet schilderen, hij kan niet zonder. Hij zet razend snel lijnen uit en schildert zeker tien uur per dag. Creativief en steeds op zoek naar nieuw en puur. Veel onderzoeken, alles uit proberen. Doen en doen en doen.

 

Josie Arnoys is een meer ingetogen schilder. Zij richt zich op verfijning en werkt vanuit een kunstbeschouwing. Kunst gaat over de zin van het bestaan. Kunst is mensen (onbewust) iets te laten ervaren van hoe alles met elkaar verbonden is. Deze verbinding tussen het grote en het kleine is een rode draad in hun werk. Tussen binnenkant en buitenkant. Tussen de kijker en de kunstenaar. Alles komt samen. Jo en Josie vullen elkaar perfect aan, ieder met hun eigen kwaliteit en creativiteit. "Samen is het zeven dagen per week schilderen. Heerlijk. We leven wat we zijn"; aldus Jo.

 

Jo & Josie zijn een aantal zondagen aanwezig, waaronder 4 maart en 29 april. Kijk voor meer informatie over beide schilders op de website: verfding.nl.

De opening van deze expositie vindt plaats op zondag 4 maart om 14.30 uur. De expositie is te bezoeken van 4 maart t/m 29 april, elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Entree gratis.

Adres Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Geldrop. Navigatie: Helze 8, tevens parkeerplaats. Zie ook de website www.kasteelgeldrop.nl

 

Terug

^ Naar boven