Bomendonatieplan

 

Landgoed Kasteel Geldrop heeft een prachtig bomenpark met inheemse en uitheemse bomen en heesters, met een grote rijkdom aan soorten. Door de afwisseling valt er op het landgoed elke dag volop te ontdekken. Elk jaargetijde is een belevenis. Het is een heerlijk wandelgebied, een oase van rust en een unieke leerschool van de natuur.

 

Het landgoed heeft een totale oppervlakte van 11 hectare, waarvan de Engelse Landschapstuin ruim 4 hectare in beslag neemt. De huidige beplanting bestaat vooral uit winterharde loofhoutgewassen die in de Engelse landschapsstijl zijn geplant. Een deel van de beplating stamt uit 1870 en is nodig aan verjonging toe. Hiertoe is een landschapsplan gemaakt dat de komende jaren wordt uitgevoerd.

 

Zwarte berk

 

We willen in de komende jaren circa 150 nieuwe bomen planten om de landschapstuin in een goede staat te houden, daarvoor is uw financiële hulp hard nodig. Heeft u ook een bijzondere band met bomen of het kasteelpark? U kunt altijd als particulier of bedrijf een te planten boom doneren. Zo draagt u bij aan de instandhouding van het landgoed, als groene long in het centrum van Geldrop.

 

Wat houdt de donatie in?

Een boom doneren betekent niet alleen dat u de jonge boom betaalt, maar ook dat u 'uw boom’ tot in lengte van jaren goed verzorgd weet. De vrijwilligers van het kasteel zullen onder begeleiding van specialisten de boom zo goed mogelijk voor u verzorgen. De nieuwe bomen kosten tussen de € 200 en € 500 per stuk, inclusief de plantkosten.

Indien u dat wenst, wordt uw naam vermeld op een daarvoor bestemd centraal bord, dat voor iedereen zichtbaar is in het park en uw naam wordt vermeld op de website van het kasteel. Tevens wordt er jaarlijks een leerzame donateursdag georganiseerd. U ontvangt hiervoor een uitnodiging.

 

Meer dan tien bomen doneren? Speciale wensen? Hulp nodig bij invullen formulier? Neem dan contact op met het kantoor van Kasteel Geldrop, 040 2801230 (di t/m vrij tussen 9 en 17.00 uur).

 

  • Per gedoneerde boom ontvangt u een certificaat;
  • Op de te ontvangen plattegrond is (zijn) de gedoneerde bo(o)m(en) gemarkeerd;
  • U doneert aan Stichting Landgoed Kasteel Geldrop SLKG;
  • SLKG verplicht zich afgestorven bomen in de eerste 5 jaar te vervangen;
  • De toewijzing van de bomen ter donatie zal gebeuren door het bestuur van SLKG en wel op basis van beschikbaarheid van de bomen en de volgorde van inschrijving van de donatieaanvraag;
  • Alle andere noodzakelijke beslissingen t.a.v. de aanplant zullen worden genomen door het bestuur van SLKG.

 

Voordelig doneren/schenken

Omdat Stichting Landgoed Kasteel Geldrop een culturele ANBI is, bestaat de mogelijkheid om onder voorwaarden de donaties/schenkingen af te trekken van de inkomsten belasting.

Nog voordeliger is het als u 5 jaar hetzelfde bedrag schenkt en daarvoor een overeenkomst periodieke gift in geld met Stichting Landgoed Kasteel Geldrop sluit. 

 

        

Amor Kurkboom                                                                                        Komkommmerboom

 

Boom doneren?

Kijk voor meer informatie over de boomsoorten en hun standplaats in het park op de bomenlijstOp het bestelformulier staan de verschillende soorten bomen waar u uit kunt kiezen. Geef op het formulier aan welke boom of bomen u wilt doneren of cadeau wilt geven. Of stuur deze gegevens per email naar info@kasteelgeldrop.nl. U wordt daarna geïnformeerd over de toewijzing van de bo(o)m(en). Mocht u de plattegrond op het formulier niet goed kunnen lezen, klik dan hier voor de vergrote versie.

Wilt u geen boom doneren, maar draagt u Landgoed Kasteel Geldrop wel een warm hart toe? Met een minimum bijdrage van € 50 per jaar kunt u vriend worden van het kasteel. Ook kleinere bedragen zijn natuurlijk van harte welkom.

 

Vrienden van Kasteel Geldrop

Mierloseweg 1

5662 KA Geldrop

Terug

^ Naar boven