Is deze nieuwsbrief slecht leesbaar?
 
Maart 2019 Nieuwsbrief 66 


   Kasteel Geldrop in de winter
Kasteel Geldrop in de winter

Van de redactie

De laatste twee maanden van 2018 alweer. Een jaar waarin Landgoed Kasteel Geldrop weer heeft bewezen dat het voor een steeds groeiende groep mensen een interessante plek is. Via de nieuwsbrief brengen we u op de hoogte wat het kasteel en de andere locaties op het landgoed u weer te bieden hebben. 
Helaas krijgen we van een aantal van nieuwsbrieflezers te horen dat ze de nieuwsbrief niet ontvangen hebben. Doordat de privacywetgeving strenger geworden is en door allerlei andere oorzaken kan het voorkomen dat u ons bericht niet ontvangt. 
Via onze website www.kasteelgeldrop.nl kunt u altijd de meest recente nieuwsbrief lezen. Mensen die onze nieuwsbrief wel ontvangen, kunnen hun oor te luisteren leggen binnen hun netwerk. Laat mensen die de nieuwsbrief graag willen ontvangen ons dit weten door het sturen van een email naar info@kasteelgeldrop.nl.
We wensen dat u de laatste maanden van 2018 op een goede manier kunt afsluiten met sfeervolle feestelijkheden.

Voor uitgebreide informatie over Kasteel Geldrop verwijzen we u naar de website van Kasteel Geldrop.


     Afbeelding kan het volgende bevatten: plant, bloem, boom, buiten en natuur
Ook de Baron z'n Hof  is prachtig in de volle herfst. (Foto: John Schoolmeester)
Agenda Landgoed Kasteel Geldrop

Zondag 3 november t/m zondag 23 december 2018
Expositie "Colours in movements" Wil Kersten


Woensdag 7 november 2018, 20.00 uur - 22.00 uur
IVN Inloopavond Mieren door M. Heunen, De Paardestal, open v.a. 19.45 uur

Zondag 11 november 2018, 12.00 uur - 14.00 uur
Kasteelconcerten, Trio Turmalin (viool, cello, piano)

Zondag 11 november 2018, 14.00 uur - 16.00 uur
Viering Sint Maarten Kinderboerderij


Zondag 18 november 2018, 14.00 uur - 17.00 uur
Wijnproeverij in stijlkamers van Kasteel Geldrop 

Woensdag 3 december 2018, 20.00 uur - 22.00 uur
Lezing IVN Canada door M. Helmig, De Paardestal

Zondag 9 december 2018, 12.00 uur - 14.00 uur
Kasteelconcert, A.Ullmann (cello) en P. Caelen (piano)

Vrijdag 21 december 2018, 17.00 uur - 18.30 uur
Kerstviering Kinderboerderij met lampionnentocht

Zondag 23 december 2018, 14.30 uur en 15.30 uur
Kerstvertelling door Marianne MentingWil Kersten:  "Specifiek 2010"  (1e prijs laureaat  schilderwedstrijd)Wil Kersten:  "Specifiek 2010"  (1e prijs laureaat  schilderwedstrijd)Wil Kersten: Brigidakerk GeldropWil Kersten: Brigidakerk Geldrop
Expositie "Colours in movement"  Wil Kersten

Zondag 4 november 2018 t/m zondag 23 december 2018

Wil Kersten
werd geboren in Geldrop, waar hij als kind veel tijd doorbracht in de Brabantse bossen en velden. Daar ontstond al vroeg de liefde voor de schoonheid van de natuur. Voor Wil is het uiten van zijn creativiteit een elementaire behoefte die bevredigd dient te worden. Het aanraken van en het scheppen met je handen van alle mooie dingen van het leven is een verrijking.

De liefde voor het vrije schilderen en het kunnen spelen met frisse heldere kleuren passen bij het karakter van Wil. Het is zijn manier van communiceren. De getoonde sfeer moet iets oproepen, een boodschap overbrengen. Wil Kersten kreeg als twaalf-jarige jongen zijn eerste tekenlessen op de technische school. Daar stonden naast het technisch tekenen ook het creatief tekenen en schilderen op het lesprogramma. Hier werd zijn liefde voor kleuren en vormen geboren. Na enige basisschildercursussen in Eindhoven en een cursus buitenschilderen in de omgeving van Nuenen was er voor Wil geen weg meer terug. Daarom besloot Wil samen met zijn partner Petra Damen in 1995 de opleiding schilderen aan de Academie voor Beeldende kunsten in Berchem en aan het Instituut Roger Avermaetete in Antwerpen te gaan volgen. Daar behaalde hij en zijn partner de hogere graad in de schilderkunst.
Wil werkt het liefst met olie- en acrylverf in vrolijke heldere kleuren. Zijn inspiratie vindt hij in de natuur, zeker nu hij in de mooie omgeving van Baarle-Nassau woont op de grens van België en Nederland. Daar maakt hij lange wandelingen door de bossen en de velden van het fraaie Kempenland. Wil is lid van het kunstenaarscollectief Des-arts in België en van de NABKNationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK) Nederland.

Wil stelde regelmatig tentoon in België, Frankrijk en Nederland en is blij nu in zijn geboorteplaats te mogen exposeren. De ontdekkingsreis in de kunst biedt nog vele uitdagingen.
De expositie is te bezoeken van 3 november t/m 23 december 2018 op elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur, entree gratis.


Trio Turmalin met  Matias De Oliveira Pinto (cello) Theodora Geraets(viool) Viviane Taliberti (piano)
Trio Turmalin met  Matias De Oliveira Pinto (cello) Theodora Geraets(viool) Viviane Taliberti (piano)
Alexander Pullmann (piano)
Alexander Pullmann (piano)
Kasteelconcerten

Zondag 11 november 2018, 12.00 uur- 14.00 uur
Trio Turmalin (viool, cello en piano)

Theodora Geraets
is, naast een gelauwerd violiste, jurylid van belangrijke vioolconcoursen en verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij hoofdvakdocente is.
 
Zij was 6 jaar 1e concertmeester van het Limburgs Symfonie Orkest in Maastricht, trad veelvuldig op voor radio en televisie, maakte CD-producties voor o.a. Channel classics, Ottavo en Sony en maakt deel uit van diverse ensembles

Mathias De Oliveira Pinto (Brazilië) ontving zijn eerste muzieklessen aan de piano maar al snel volgde de cello. Op 18-jarige leeftijd werd hij hoofdvak cellodocent aan het Conservatorium van Curituba in Brazilië.
Na het winnen van een belangrijk celloconcours kreeg hij van de Herbert van Karajan Stichting een beurs en vertrok naar Europa om lessen te gaan volgen bij de eerste solocellist van de Berliner Philharmoniker Prof.Eberhard Finke.

Viviane Taliberti (Brazilië) begon met haar pianostudie op 5-jarige leeftijd.
Ze nam deel aan verschillende masterclasses in Europa bij gerenommeerde pianisten zoals Hans Leygraf, Helena Costa en Pnina Salzmann, waarna ze op 19-jarige leeftijd werd uitgenodigd voor een tournee langs 15 Europese steden om te concerteren


Zondag 9 december 2018, 12.00 uur - 14.00 uur
Alexander Ullmann (piano)

Alexander Ullmann (1991, Verenigd Koninkrijk) won op 21 oktober 2017 de eerste prijs van het 11de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Hij ontving zijn prijs in de Grote Zaal van TivoliVredenburg, na zijn finale-optreden met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Markus Stenz. De ochtend na zijn overwinning debuteerde Ullman al in Het Concertgebouw Amsterdam.
Alexander studeerde achtereenvolgens aan de Purcell School, Curtis Institute of Music in Philadelphia en het Royal College of Music. Sinds 2014 wordt hij vertegenwoordigd door Young Classical Artists Trust (YCAT).
Uitgebreide informatie over deze concerten kasteelconcerten.


Wijnproeverij Landgoed Kasteel Geldrop
Wijnproeverij Landgoed Kasteel Geldrop

Zondag 18 november 2018, 1400 uur - 17.00 uur

Op zondag 18 november 2018 kunt u in de stijlkamers van het kasteel wijn proeven tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Deze proeverij wordt georganiseerd door "De Bottelarij" uit Mierlo. Toegangskaarten kosten € 10,00 p.p., voor Vrienden van Kasteel Geldrop € 5,00 p.p. U kunt nu al kaarten bestellen door uw gegevens in te vullen: wijnproeverij.

Martin Michael Driessen
Martin Michael Driessen
                Literair Café Dommeldal
Literair Café Dommeldal

Zondag 25 november 2018, 14.00 uur - 17.00 uur
Martin Michael Driessen, 
Kasteelhoeve Geldrop

Martin Michael Driessen (1954) is opera- en toneelregisseur, vertaler en schrijver. Hij debuteerde in 1999 met de roman Gars. In 2012 volgde Vader van God en in 2013 Een ware held, alle door de pers bejubeld en voor literaire prijzen genomineerd. Zijn werk is vertaald in het Italiaans, Duits en Hongaars. In 2015 verscheen de omvangrijke roman Lizzie, geschreven in samenwerking met de dichteres Liesbeth Lagemaat.
In 2016 verscheen zijn verhalenbundel Rivieren, die de ECI-literatuurprijs én ECI-lezersprijs won.Kerstfeest in Kasteel Geldrop
Kerstfeest in Kasteel Geldrop
Kasteelvertelling 
"Een bijzonder kerstfeest" 
Zondag 23 december 2018, vanaf 14.30 uur
Door Marianne Menting

Zouden er nog mensen zijn die herinneringen hebben aan een bijzonder Kerstfeest op het kasteel? Oscar, de zoon van de toenmalige baron en barones wilde heel graag kerst vieren met kerstboom, lichtjes, gezang en ook lekker eten. Helaas dacht de baron daar duidelijk anders over. Door een bijzondere ingeving krijgt hij na lang aandringen, toestemming van zijn ouders om een kerstfeest te organiseren. Natuurlijk met hulp van het voltallige personeel van het kasteel. Maar hij wil ook het hele dorp erbij betrekken. Hoe moet hij dit aanpakken?
Kom luisteren naar dit bijzondere kerstverhaal uit de geschiedenis van het kasteel. Marianne Menting vertelt het verhaal en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Geertrui Woltjer en Peter Lambooy.

Activiteiten Kinderboerderij Geldrop

Levende kerststal Kinderboerderij
Levende kerststal Kinderboerderij
Activiteiten Kinderboerderij Geldrop

Zondag 11 november 2018, 14.00 uur - 16.00 uur 
Viering Sint Maarten

Dit feest gaat over samen delen en goed zijn voor elkaar. Met medewerking van de Scouting Geldrop gaan kinderen gezamenlijk marshmellows roosteren boven een houtvuur, sfeerlichtjes maken en spelletjes doen. Het begin van een donkere tijd wordt ingeluid.


Vrijdag 21 december 2018, 17.00 uur - 18.00 uur
Kerstviering met lampionnentocht 


Kinderen met hun lampion en onder begeleiding van (groot)ouders worden uitgenodigd naar het kasteel te komen om 17.00 uur. Daar worden ze opgehaald door Jozef en Maria met de ezels om gezamenlijk tussen de fakkles door de kasteeltuin naar de kinderboerderij te lopen waar een levende kerststal is. Hier vindt een sfeervolle kerstviering plaats met kerstverhaal, warme chocomel en koekjes, aangeboden door de kinderboerderij.

                      Activiteiten IVN 2018  
Reeën in het Dommelgebied van Kasteel Geldrop (Foto: Henk Knibbeler IVN)
Reeën in het Dommelgebied van Kasteel Geldrop (Foto: Henk Knibbeler IVN)
Activiteiten IVN 2018

In de agenda van deze nieuwsbrief kunt u IVN activiteiten lezen over lezingen en workshops.

september 2018- half juni 2019
Seizoenencursus
8 woensdagen 20.00 uur - 22.15 uur
8 zaterdagexcursies 9:30 uur - 11:30 uur Natuurinformatiecentrum De Paardestal
€ 100 voor 16 keer, € 30 voor seizoensblok van 4 keer
Aanmelden kan nog bij: dorotheheiligers@hotmail.com
 
Alle informatie kunt u vinden: IVN Geldrop


 
Landgoed Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1 (navigatie Helze 8)
5662 KA Geldrop
040 2801230
info@kasteelgeldrop.nl
 
   
 
Vragen of opmerkingen? | Liever geen nieuwsbrief ontvangen?