Is deze nieuwsbrief slecht leesbaar?
 
 Januari/februari 2020 Nieuwsbrief 71Jaarlijks  uitje voor alle vrijwilligers Kasteel Geldrop. Dit jaar een bezoek aan
's-Hertogenbosch
Van de redactie

In de maanden juli en augustus zijn er weer nieuwe activiteiten waarover u kunt lezen in deze nieuwsbrief. De zomeropenstelling is van 16 juli t/m 15 augustus. Alle dagen is dan het kasteel open tussen 14.00 en 17.00 uur, behalve op maandag.
In het laatste weekend van juni organiseert KommuS weer het jaarlijks terugkerend muziekfestival voor alle leeftijden.
De expositie van schilderijen van kunstenaar Frans Manders vindt gedurende deze periode plaats in de vaste expositieruimte.
Inmiddels heeft het bestuur van Stichting Landgoed Kasteel Geldrop haar toekomstplannen ontvouwd en openbaar gemaakt. Meer hierover in deze nieuwsbrief.
De Strabrecht Kasteelconcerten vinden weer in september plaats. Alle vrijwilligers van Landgoed Kasteel Geldrop wensen u een zonnige zomertijd toe.

We heten u van harte welkom op ons mooie landgoed.Kasteel Geldrop  
Agenda Landgoed Kasteel Geldrop

Zaterdag 29 juni 2019, 16.30 uur - 01.00 uur
KommuS
Kasteel Festival

Zondag 30 juni 2019, 12.00 uur - 23.00 uur 
KommuS
Kasteel Festival

Zondag 7 juli t/m zondag 25 augustus 2019
Expositie Frans Manders, overzichtstentoonstelling

Dinsdag 16 juli t/m donderdag 15 augustus 2019
Zomeropenstelling Kasteel Geldrop

Vrijdag 26 juli 2019, 20.00 - 23.00 uur
Zomeracademie: Toon Gerbrands Hofdael GeldropKommuS Kasteel Festival

De Geldropse vriendenclub KommuS organiseert dit jaar voor de 5e keer het uiterst gezellige KommuS Kasteelfestival. Het gratis toegankelijke festival vindt plaats in de kasteeltuin op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni. De speciale Kids Area is dit jaar weer op de zondag van 12:00u tot 18:00u

Het programma op de main stage bestaat uit de beste Europese Tributebands, band die originele bands naspelen. Soms lijken de bands eng echt op het origineel, dat de bands klinken als het origineel is 100% zeker!

Uitgebreide informatie:
www.kommus-geldrop.nl
www.facebook.com/kommus.geldrop

Tuin van Kasteel Geldrop gezien vanaf balkon panoramakamer
Zomeropenstelling  Kasteel Geldrop
16 juli t/m 15 augustus 2019

Vanaf dinsdag 16 juli t/m donderdag 15 augustus is de benedenverdieping en de expositieruimte van Kasteel Geldrop geopend op dinsdag t/m zondag tussen 14.00 en 17.00 uur.
Entree gratis, vrijwillige bijdrage welkom.

Op enkele dagen kunnen er huwelijksvoltrekkingen of vergaderingen plaatsvinden. Tijdens deze bijeenkomsten zijn enkele zalen niet toegankelijk.

Elke woensdagmiddag tijdens de zomeropenstelling vertelt Marianne Menting een verhaal. Aanvang 14.30 uur, duur ongeveer 15 minuten, entree gratis.

Elke donderdagmiddag: rondleiding door kasteel zonder afspraak. Deelname € 7 p.p., kinderen tot 12 jaar € 2,50 p.p. Vertrek 14.30 uur.
Op 20 mei 2019 hebben wij ons Meerjarenplan 2025 gepresenteerd aan de gemeenteraad en college van B&W van Gemeente Geldrop-Mierlo. Onze bestuursvoorzitter Jos van Lange mocht het eerste exemplaar overhandigen aan waarnemend Burgemeester Désirée Schmalschläger.
Meerjarenplan 2025

Dit meerjarenplan geeft aan wat wij als bestuur van de Stichting Landgoed Kasteel Geldrop willen bereiken in de komende jaren en waar we willen staan in 2025. Het is tot stand gekomen via brainstorms met nauw betrokken stakeholders. Het bevat verkenningen, wensen en concrete plannen met betrekking tot het toekomstig functioneren van het landgoed. Dit plan vindt zijn oorsprong in de oorspronkelijk door de gemeente Geldrop geformuleerde meerjarenvisie uit 1998. Deze vormt de basis voor onze stichting. Het plan is een voortzetting van de lijn zoals die door het stichtingsbestuur is geformuleerd in eerdere meerjarenvisies. Meer weten? Lees dan gerust verder op: meerjarenplan Landgoed Kasteel Geldrop
Frans Manders Brabants Impressionisme 

Frans Manders aan het werk in zijn atelier
Overzichtstentoonstelling Frans Manders

Zondag 7 juli 2019 t/m zondag 25 augustus 2019

Op zondag 7 juli vindt in de expositieruimte van Kasteel Geldrop de opening plaats van de tentoonstelling van Frans Manders. Deze overzichtstentoonstelling is te bezoeken tot en met zondag 25 augustus tussen 14.00 en 17.00 uur.

Na veertig jaar als beeldend kunstenaar te hebben gewerkt vond Frans het een mooie gelegenheid om een tentoonstelling te houden van zijn gehele werk. Met enkele vroege werkjes uit zijn beginperiode en met meer kleurrijke schilderijen zal hij in de zomermaanden exposeren.

Bij de keuze van de onderwerpen heeft hij voor veel variatie gekozen. De expositiezalen zijn daar bijzonder geschikt voor vanwege de gevarieerde natuurlijke lichtval en de bijzondere sfeer. Met heel zijn ziel en zaligheid werkt hij aan zijn doeken, zoekend naar de juiste verhoudingen, zoekend naar de juiste kleurstelling, soms met een geweldige durf waarbij het doek alle kleuren krijgt die een mens ooit heeft gezien. Soms ingetogen waarvan een oneindige rust uitgaat. "Dat is het karakteristieke van Frans' werk: het zijn sfeerdoeken op en top", aldus zijn goede vriend en leerling Theo Bemelmans.

Met name de Provence en Bretagne hebben zijn voorkeur vanwege licht en kleur. Daar kan hij zich uitleven in heldere kleuren en mooie vergezichten. De laatste jaren is hij steeds abstracter gaan werken, wat zijn schilderijen een nog sterkere verbeelding geeft.

Frans is bijzonder trots dat hij zijn gehele oeuvre aan elke belangstellende kan tonen. Hij nodigt daarom iedereen uit om een keer een kijkje te nemen in het kasteel.

De officiele opening vindt plaats op zondag 7 juli om 15.00 uur. In de zomermaanden van 15 juli t/m 15 augustus is zijn werk op iedere dag behalve maandag te zien tussen 14.00 en 17.00 uur. De overige periode alleen op donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur, entree gratis. Frans is zelf op de zondagen aanwezig.
Toon Gerbrands, algemeen directeur PSV
                
Literair Café Dommeldal


Zomeracademie: Toon Gerbrands
Vrijdag 26 juli 2019, 20.00 - 23.00 uur
Centrum Hofdael Geldrop

De zomeracademie is de bijdrage van het Literair Café Dommeldal aan het culturele zomerseizoen in Dommeldal. Bekende Nederlanders uit de wereld van muziek, toneel, kunst, sport of televisie zijn de zomeravond normaliter gast in de Kasteelhoeve in Geldrop, uitgezonderd Gerbrands (in Hofdael).

Toon Gerbrands, Algemeen directeur PSV,  over zijn loopbaan en Mijn Stijl, het boek waarin hij succesvol topsport management beschrijft.

Welkom op de kinderboerderij in de kasteeltuin.Geitjes en ezels van de kinderboerderij worden wel eens uitgelaten in de kasteeltuin.
 Kinderboererij 33 jaar jong
Kinderboerderij Geldrop

Oproep voor vrijwilligers

We zoeken dringend naar vrijwilligers die een dagdeel kunnen invallen in ons winkeltje. Je doet dan de kassa, bent het eerste informatiepunt voor mensen en bellers, helpt mensen aan de balie en zorgt ervoor dat alles schoon is. Je moet boven de 18 zijn, zelfstandig kunnen werken en houden van een gezellige chaos.
Ook (vrijwillige) dierverzorgers zijn welkom voor diverse dagdelen. Ook dan moet je zelfstandig kunnen werken, boven de 18 zijn en ook houden van die gezellige chaos. Verder kan iedereen een kijkje op onze website nemen voor meer in te vullen vacatures.

Je mag ons bellen voor meer informatie op 040 2858252.
Een mailtje sturen naar info@kinderboerderij.nl kan ook, of kom gewoon even langs.

Monique Peeman, beheerder Kinderboerderij


Activiteiten
Donderdag 15 augustus 2019, 10.00 - 12.15 uur en
vrijdag 16 augustus 2019, 10.00 uur - 12.15 uur

Dierverzorgingscursus voor kinderen

Ook dit jaar organiseren we weer dierverzorgercursussen voor kinderen. Je leert in twee ochtenden van alles over het gedrag en het verzorgen van konijnen, cavia’s, kippen, ezels, geitjes etc. Wist je bijvoorbeeld dat een konijn geen knaagdier is? En wat je aan de kleur van de oorlel van een kip kan zien?

De cursus vindt plaats op donderdagochtend 15 augustus & vrijdagochtend 16 augustus van 10.00 uur tot 12.15 uur. Het is bedoeld voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. De kosten voor deze twee ochtenden samen zijn €17,50 euro per kind, inclusief materiaal, wat te drinken en een koekje.

Vooraf opgeven en betalen is noodzakelijk. Deze cursus is ieder jaar weer zeer populair dus schrijf je op tijd in! Het kan vanaf nu.
Voorlezen op de kinderboerderij
De eerste woensdag van de maand wordt er voorgelezen om 15.00 uur. Afhankelijk van het weer vindt het voorlezen binnen of buiten plaats. De toegang is hiervoor altijd gratis.
Ritjes met de ezelwagen
Elke laatste zondag van de maand organiseren we een rit met de ezelwagen van 11.15 uur tot uiterlijk 11.45 uur. De kosten hiervoor zijn € 1,00 per kind; graag dezelfde ochtend melden en betalen aan de balie. Let op Facebook berichten: als het weer te slecht is gaat het niet door.

Zie onze website: programma kinderboerderij

                            


5-vennentochtenwandeling verzorgd door natuurgidsen IVN
Activiteiten IVN 2018

In de zomermaanden organiseert IVN Geldrop een aantal interessante wandelingen:

Zondag 7 juli 2019, themawandeling Collse Zegge

Dinsdag 30 juli 2019, 
landschapswandeling Lange Bleek

Zondag 11 augustus 2019, 
5 vennentochtenwandeling

Zie website IVN wandelingen  


          


Kasteel Geldrop is een populaire trouwlocatie
Activiteiten Kasteelhoeve Geldrop

Meer informatie over activiteiten Kasteelhoeve op onze website: kasteelhoeveKasteelhoeve: trouwlocatie nummer 1 van Noord-Brabant


Stichting Landgoed Kasteel Geldrop 040 2801230
Kasteelhoeve (partijen en theetuin) 040 7874561
Kasteelconcerten Geldrop 040 3685766
Kinderboerderij 040 2858252
IVN 040 2867549
Vrienden van Kasteel Geldrop 040 2801230
Kinderfeestjes 040 2853322
Rondje Geldrop 040 2855543
   
Vragen of opmerkingen? | Liever geen nieuwsbrief ontvangen?